Personalia

Foto van Steven Pont. Steven Pont (1962), is oud onderwijzer, ontwikkelingspsycholoog en systeemtherapeut. Verder is hij gecertificeerd mediator ( NIP) en Socratisch gespreksleider (FIP).


Tijdens zijn studie ontwikkelingspsychologie werkte hij voor het Psychologisch Pedagogisch Instituut in Amsterdam. Daarna werd hij pedagogisch medewerker in een ortho-pedagogisch tehuis in Hilversum en later manager van drie behandelingstehuizen in Den Haag. Sinds 2000 werkt hij free-lance in de jeugdzorg en houdt zich daar vooral bezig met het systeemtheoretisch werken.


Hij heeft verschillende boeken op het gebied van de psychologie en hulpverlening op zijn naam staan. Over die boeken schreef de pers o.a.: ‘Het biedt een helder en eenvoudig beschrijvend kader waar de psychologie van oudsher veel meer en veel ingewikkelder woorden nodig heeft’ (Maandblad voor de Geestelijke Volksgezondheid),‘verhelderend en belangrijk voor mensen die de grondmotieven in hun bestaan trachten te begrijpen.’ (Elsevier) en ‘Juist nu er zoveel gepraat wordt over normen en waarden in de opvoeding is het te waarderen dat Pont hier concrete handvatten voor geeft’ (Kind en adolescent praktijk).
    © 2024 Steven Pont  |  Privacy  |  Disclaimer  |  Webdesign: Unity-X